Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kylling på 2 kg, delt i biter
salt
nymalt pepper
½ dl olivenolje
125 g serrano-skinke i terninger
2 store løk, skåret i skiver eller grovhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
500 g smale auberginer, i biter på 2 ½ cm
375 g squash, i biter på 1 cm
2 grønne eller røde paprikaer, renset, i store terninger
750 g tomater, uten skinn og frø, hakket
1 laurbærblad
2 ss timian eller merian, hakket
1 ¼ dl tørr hvitvin
Skyll kyllingstykkene, tørk dem og dryss salt og pepper over. Varm oljen i en stor stekepanne på sterk varme. Arbeid i omganger: Brun kyllingstykkene på alle sider i 8-10 minutter.
Ta dem opp med klype og legg dem på en tallerken. Ha skinke i oljen som er igjen i pannen og stek i 1 minutt. Tilsett løken og la den steke til den er myk, ca 10 minutter. Ha i hvitløk, aubergine, squash og paprika, og stek under omrøring i ca 5 minutter, til blandingen begynner å bli myk.
Ha i tomat, laurbærblad, timian eller merian, vin og kyllingstykkene og vend på det, slik at kjøttet dekkes. Legg på lokk og la det trekke i 25-35 minutter, til kyllingen er mør. Smak til med salt og pepper og server med en gang.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus