Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg modne tomater, flådde, utkjernet og hakket
1 stor bunt bredbladet persille, finhakket
2 stilker stangselleri, finhakket
skallet av 1 syltet sitron
nykvernet pepper
½ ts kajennepepper
2 kyllinger, rå på ca á1,4 kg
15 g smør
5 dl vann
30 g smør, smeltet
spisskarve, malt
havsalt
Forvarm ovnen til 180 C. Bland tomater, persille, selleri og sitronskall. Krydre med pepper og kajennepepper.
Ha fyllet i kyllingen og tilsett halvparten av smøret i hver kylling.
Legg kyllingene i en ovnspanne og hell 5 dl vann i pannen. Pensle kyllingene med smeltet smør, dekk til med aluminiumsfolie. Bakes i ovnen i 75-90 minutter, eller til kyllingene er møre.
Serveres umiddelbart med en liten bolle med spisskarve og havsalt som garnityr.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus