Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor nyslaktet kylling
1 stor krabbe eller 2 små kokte, evt ½ boks hermetiske
100 g sjampinjong
200 g friske, grønne bønner, evt hermetiske eller frosne
2 ts kinesisk soya
1 ts maisennamel
½ dl jordnøttolje
1 dl mandler
2 hvitløkfedd
ørlite sukker
litt kokende vann
salt
pepper
Skjær kyllingkjøttet fra benene og del det opp i tynne, 2-3 cm lange strimler. Mariner kjøttet i minst 3 timer i en bolle med 1 ss olje, soya, maisennamel og sukker.
Skold mandlene. Varm opp resten av oljen i en stor, dyp panne og rist mandlene til de blir gylne. La dem siden dryppe av på absorberende papir.
Rist kyllingkjøttet i oljen i pannen noen få minutter, skru varmen ned og småstek videre i 10 minutter. Ta så opp kjøttet. Ha finhakket hvitløk i oljen, tilsett straks sjampinjongskivene og bønnene, snittet til 2-3 cm lengde. Vend dette noen minutter i oljen, tilsett om nødvendig litt mer olje og ha i litt kokende vann. Legg så kyllingkjøttet i pannen og la retten stå og surre ca 15 minutter.
Krydre med salt og pepper, tilsett renset krabbekjøtt og la det hele bli gjennomvarmt. Retten skal helst ikke koke etter at krabben har kommet i gryta, men bare bli gjennomvarm. I motsatt fall kan krabbekjøttet bli seigt. Ha i mandlene umiddelbart før servering.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus