Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 gryteklare kyllinger, ca 1 kg
1 purre
1 gulrot
1 lite stykke sellerirot
3-4 persillestilker
1 ss hel svart pepper
¾ dl kremfløte
1 dl epleeddik
2 eggeplommer
1 ss hvetemel
1-2 ss sukker
½ ss tørrsennep
salt
nykvernet pepper
2 selleristilker
2 vårløk
2 ss sitronsaft
salat- eller selleriblader om ønskelig
Skyll kyllingen og legg den i en kasserolle. Hell på vann så det så vidt dekker kyllingen. Skyll purren og skjær den i skiver. Skyll, skrell og hakk gulrot og sellerirot. Ha grønnsakene, persille og hel pepper i kasserollen.
Gi kyllingen et oppkok og la den trekke på svak varme med lokket halvveis på til den er mør, ca 45 minutter. Fjern skum fra overflaten et par ganger.
Ta opp kyllingen og la den avkjøles litt. Sil og ta vare på kraften. Rens kyllingen for skinn og bein og skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger. Dekk kjøttet til med plast og sett det i kjøleskapet.
Bland ¾ dl av kyllingkraften med fløte, eddik og eggeplommer i en kasserolle. Bland mel, sukker og tørrsennep og rør det ut i litt kraft. Ha blandingen i kasserollen. Varm sausen sakte under omrøring til den tykner. Ta sausen av platen og smak den til med salt og pepper. La den stå tildekket ved romtemperatur i 1-2 timer, rør om av og til.
Skyll i mellomtiden selleri og vårløk. Fjern evt grove tråder fra sellerien. Skjær selleri og vårløk i tynne skiver og bland dem med kyllingkjøttet. Drypp på sitronsaft. Smak om nødvendig sausen til med mer salt og pepper. Legg opp kyllingkjøttet på en seng av salat- eller selleriblader eller i en bolle. Drypp sausen over. Server ristet brød til.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus