Flere resulteter finnes under oppskriften
solbær, blåbær, bringebær, ripsbær eller annen bær
2 eggeplommer
2 dl melk 2,5 dl fløte
4 ss sukker
2-3 laurbærblad
Visp sammen eggeplommene og sukker. Ha eggeblanding, melk, fløte og laurbærblad i en gryte og varm opp nesten til kokepunktet mens du hele tiden rører eller pisker.
Sett gryta til side og la den kjølne. Når den er lunken settes den i kjøleskapet til avkjøling.
Vil du ha sausen luftig, kan du vispe litt mer krem og vende den i litt før servering.
Hell sausen over bærene.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas