Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g melis
¾ dl kakaopulver
100 g smør
5 ss melk
40 g pecan- eller valnøttkjerner
½ ts vaniljesukker
smør til smøring av formen
(20 stk)
Sikt sammen melis og kakao og ha det i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Tilsett smør og melk og kok opp under omrøring. Demp varmen og la det småkoke under omrøring i ca 20 minutter, eller til litt karamellmasse som slippes i et glass kaldt vann danner en kule.
Finhakk nøttekjernene og hakk dem i karamellen sammen med vaniljesukker. Bland godt.
Smør en 20 x 20 cm ildfast form godt med smør. Hell i karamellmassen og glatt til overflaten med en skje dyppet i vann. La massen stivne i ca 2 timer.
Hvelv karamellen på en fjel og skjær den i 2 ½ cm firkanter. Oppbevar dem mellom matpapir i lufttett boks så de ikke tørker inn.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas