Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g markjordbær eller små jordbær, skylt og tørket
2 ss sukker
2 glass Beaujolais eller annen lett, fruktig rødvin
4 friske mynteblad
Strø sukker på jordbærene og ha dem i 4 høye vinglass.
Hell så mye Beaujolais over bærene at de er dekket av vin. Pynt med mynteblad og sett i kjøleskap til drikken er skikkelig kald.
I det vestlige middelhavsområdet består desserten ofte av frukt som er marinert i vin eller brennevin - slik som f.eks. ferskener, jordbær eller nektariner
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas