Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl matfløte 6 eggeplommer 200 g sukker 1 ts ren vaniljeekstrakt 125 g bringebær 1 ½ ts sirupsaktig balsamico-eddik
Fyll vasken halvfull med kaldt vann. Varm fløten til den nesten koker. Pisk eggedosis av eggeplommer og 150 g av sukkeret og hell den varme fløten i mens du fortsatt pisker. Hell blandingen over i en kjele og varm den til en fløyelsmyk vaniljekrem. Når den har tyknet tar du den av varmen, tilsetter vaniljen og lar den avkjøles før den settes i kjøleskapet og senere fryses. Mens iskremen fryser, moser du bringebærene, resten av sukkeret og balsamicoeddiken i matprosessoren. Press mosen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene. Hell bringebærsirupen i en liten lufttett plastboks og sett den i fryseren for å tykne. Pass på at den ikke blir for hardfrossen. Når iskremen er frossen, men ikke har, legger du en tredjedel av den i en stor plastbolle og lar en tredjedel av den halvfrosne bringebærsirupen sildre over. Gjør det samme med to nye lag. Bruk skaftet på en treskje og rør med den i snirkler, slik at sirupen bølger gjennom iskremen. Sett lokk på bollen og sett den i fryseren så den stivner.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas