Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl søt vin
5 dl vann
1 dl sherry
1 dl friskpresset appelsinjuice
1 sitron
180g sukker
17 gelatinplater
1 plate bladgull
Vaniljekrem:
2 dl melk
3 dl fløte
1 vaniljestang
100 g sukker
4 eggeplommer
20 g maisenna
Lag vaniljekremen først. Del vaniljestangen på langs og skrap ut margen. Kok opp stangen og margen med melk og fløte. Rør eggeplommer, sukker og maisenna sammen i en bolle. Spe fløtemelken i eggemassen under omrøring. Sil blandingen tilbake i gryten og gi den et oppkok, slik at kremen tykner. Settes til avkjøling.
Lag vingeleen. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Kok opp vann, appelsinjuice, sukker og saften fra sitronen. Avkjøl dette litt og smelt i de krystede gelatinplatene. Når laken er lunken, tilsettes sherryen og vinen. Når geleen skal til å stivne, vispes bladgullet inn med en sølvgaffel.
Fyll geleen i en pen form med mønster. Sett den kaldt og la den stivne. Hvelv geleen på et fat.
Server denne eksklusive geleen sammen med vaniljekremen.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas