Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl tyttebærsyltetøy eller tyttebærsaft
1 1/2 dl vann
4 store velmodne pærer
1/2 liter vaniljeis
1-1 1/2 ts malt kanel
Bland tyttebærsyltetøy eller tyttebærsaft med vann og gi blandingen et oppkok. Sil laken hvis de bruker syltetøy. Smak til med sukker.
Skrell pærene. Skjær bort blomsterfestet og skjær et lite kryss i fruktkjøttet. Skrap stilkene og klipp bort en liten bit.
Sett pærene i tyttebærlaken, og la dem trekke på svak varme til de er møre, 15-20 minutter. Prøv med kakenål. Avkjøl pærene i laken.
Legg dem i en serveringsbolle, eller anrett i porsjonsglass. Fordel laken over. Rør isen myk og smak til med kanel. Server isen ved siden av pærene.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas