Flere resulteter finnes under oppskriften
5 gelatinplater
revet skall av 1/2 sitron
saft av 1 presset sitron
3 egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann. Riv sitronskall og press ut saften av sitronen. Del eggene i plommer og hvite, og fordel dem i to skåler.
Visp eggeplommer og sukker lett og luftig. Rør i sitronskall og -saft.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele over svak varme. Rør den smeltede gelatinen i eggeplommemassen. Visp kremfløten og skjær den inn.
Rens visp og bolle godt ( det må ikke være igjen spor av eggeplomme eller kremfløte) og pisk eggehvitene til stivt skum. Skjær dem i den øvrige massen.
Skyll en form med kaldt vann og hell fromasjen i. La den stivne i kjøleskap i minst 3 timer.
Server fromasjen direkte fra formen eller hvelvet på et fat.
Denne fromasjen er nesten en glemt dessert som pleier å være en stor suksess. Ifølge gamle tradisjoner ble den servert med nypisket eggedosis tilsatt et par ss konjakk.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas