Flere resulteter finnes under oppskriften
PORTVINSGELÉ: 10 x 2 kirsebær med stilk 4 dl hvitvin 4 dl hvit portvin 4 dl eplemost 1 dl sukker 14 gelatinplater NØTTEKURVER: 50 g smør eller margarin 50 g finhakked ehasselnøtter ½ dl sukker 10 g druesukker ½ dl siktet hvetemel bakepapir små skåler CRÈME CHANTILLY: 5 dl kremfløte 4 ss melis 2 ts cognac
Start med portvinsgeleen: Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Ta dem opp og klem vannet ut av dem. Smelt gelatinen ved svak varme og tilsett hvitvin, sukker og eplemost. Rør godt før du tilsetter portvinen. Porsjonsanrett portvinsgeleen ved å fylle porsjonsglassene halvt med gelé. Sett den kjølig til den stivner, legg på kirsebær og fyll på mer gelé. Sett glassene i kjøleskap. Nøttekurvene: Bland ingrediensene til deigen og elt den godt sammen. Rull den ut til en pølse og sett den i kjøleskap i ca 2 timer. Sett ovnen på 200 C. Skjær deigpølsen i 3 cm lange biter. Sett dem på en ovnsplate dekket med bakepapir. Stek kakene til de bobler og fortsatt er lyse. Trykk så kakene i form over en liten skål mens de fortsatt er varme. Crème Chantilly: Ha fløten i en bolle og pisk den til den begynner å stivne. Tilsett melis og cognac. Fortsett å piske til fløten blir stiv igjen, men uten klumper. Server Crème Chantilly så snart som mulig etter tilberedningen.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas