Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g mandler, skåldede, pluss 12 ekstra
2 ss sukker
30 g kokesjokolade, finhakket
12 store tørkede fikener
Dryss mandlene på en stekeplate og rist dem i ovn ved 180 C i 8-10 minutter, til de får farge og duft. Ta dem ut av ovnen og la dem bli kalde. Sett 12 mandler til side. Ha resten av mandlene i en food processor sammen med sukker og sjokolade, og kjør med på-og-av knappen til det er godt blandet.
Fjern stilken på fikenene og skjær et snitt i toppen av hver fiken. Fyll dem med 1-2 teskjeer av sjokolade- og nøtteblandingen. Press sammen åpningen. Legg fikenene på en stekeplate med stilkenden opp.
Stek fikenene i ovn i 5 minutter. Snu dem og stek dem 5 minutter til, slik at de blir gjennomvarme.
Ta stekeplaten ut av ovnen og press 1 mandel inn i snittet på hver fiken. Server fikenene varme eller romtempererte.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas