Flere resulteter finnes under oppskriften
Krokan:
100 g sukker
2 ss vann
80 g pekannøtter eller valnøtter, ristet og grovhakket
Mousse:
6 eggehviter
250 g melis
5 dl kremfløte
2 ss kandisert finhakket appelsinskall
Eggekrem:
6 dl melk
1 spittet vaniljestang
6 eggeplommer
120 g sukker
skall av 1 appelsin (bruk båtene til pynt)
Karamellisert appelsinskall:
2 appelsiner
60 g sukker
Dekk stekeplaten med bakepapir. Kle en 2 liters suffléform med plast. Lag krokan. Kok sukker og vann i en kjele eller stekepanne. Ikke rør. La den stå til sukkeret smelter og bli gyllenbrunt.
Rør inn nøttene. Hell krokan på bakepapiret og la den avkjøles. Putt krokanen i en plastpose og knus lett med et kjevle.
Lag moussenn. Pisk eggehvitene mens du tilsetter melis litt om gangen. Sett bollen over kokende vann og pisk til luftig.
Sett bollen på bordet og pisk til eggehvitene er kalde og stive. Pisk fløten så vidt stiv. Bland kremen forsiktig i marengsmassen sammen med krokan og kandisert appelsinskall. Hell moussen i formen. Frys i minst 8 timer eller natten over.
Saus: Kok opp melk og vaniljestang i en kjele. Pisk eggeplommer og sukker til skum i en bolle. Tilsett melken i eggedosisen mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring ved svak varme til eggekremen tykner. Pass på at den ikke koker og skilles.
Sil eggekremen. Riv appelsinskallet og pisk det i sausen.
Avkjøl sausen mens du rører av og til slik at det ikke dannes snerk.
Lag karamellisert appelsinskall. Skrell appelsinen tynt med potetskreller. Skjær skallet i tynne strimler. Ha skallet i en kjele og dekk med vann. Kok opp og hell av vannet. Tilsett sukker og vann til det dekker. La det koke til nesten alt vannet er fordampet. Hell appelsinskallet i en sil og la det tørke før skallene brukes til pynt.
Løft opp moussen fra formen ved å ta tak i plasten. Fjern plasten. Server moussen pyntet med karamellisert skall og appelsinbåter og eggekrem.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas