Flere resulteter finnes under oppskriften
4 hermetiske artisjokkbunner
2 ss margarin
4 skiver kokt skinke
4 forlorne egg
2 ss hakket persille
Til saus:
4 dl kraft
2 ss tomatpuré
1 ss madeira eller portvin
1 ss potetmel
persille til pynt
Varm artisjokkbunnene i litt smør på pannen.
Rist skinken lett.
Lag forlorne egg slik: Ha ca 1/2 liter vann i en kjele. Bruk så liten kjele at vannet står ca 3 cm opp i den. Ha oppi 1 ts salt og 1/2 ss eddik, og la det koke opp. Slå ett egg av gangen i en kopp og la det gli forsiktig ned i vannet. Ta eggene forsiktig opp med hullsleiv etter 3 minutter.
Legg artisjokkbunnene på fat, plasser skinken på dem og ha eggene på toppen. Dryss med persille.
Sausen: Kok opp kraften og smak den til med tomatpuré og vin. Rør potetmelet ut i vann og ha det i kraften under røring. Sausen er ferdig når den er blank.
Retten serveres varm med sausen til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus