Flere resulteter finnes under oppskriften
4 små, runde auberginer, ca 250 g hver
olivenolje til pensling, pluss ½ dl
250 g malt eller finhakket okse- eller svinekjøtt
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
½ dl tørr hvitvin
½ ts malt kanel
1 ss hvetemel
¾ dl melk
nymalt muskat
salt
nymalt pepper
2 egg
50 g fint brødrasp
Sett stekeovnen på 180 C.
Del auberginene i to på langs og grav ut den myke innmaten i hver halvpart, slik at det blir igjen et 12 millimeter tykt skall. Ta vare på innmaten. Legg aubergineskallene i en ildfast form og pensle dem med olivenolje. Stek dem i ca 20 minutter, til de er myke.
Grovhakk aubergineinnmaten. Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne på sterk varme. Ha i kjøttdeigen og stek den i 8-10 minutter, til den er brunet. Ha i løk, hvitløk og aubergineinnmat og stek i 5-8 minutter, til alt er mykt. Rør inn vin og kanel og stek i 3-5 minutter, til all væsken er absorbert. Ta pannen av varmen.
Lag litt Béchamel-saus: Varm resten av oljen, 1 ss, i en liten kjele på svak varme. Ha i mel og rør i noen minutter til det er godt blandet, men ikke la det bli brunt. Ha i melk og rør i ca 5 minutter, til sausen tykner. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Ta kjelen av varmen og rør inn kjøttblandingen.
Visp ett av eggene lett og rør det godt inn i kjøttblandingen. Smak til med krydder. Smør olje i en ildfast form der auberginene får plass i et enkelt lag. Fordel kjøttblandingen i skallene. Visp det siste egget og øs det over fyllet. Dryss brødrasp over.
Stek i ca 20 minutter, til fyllet er gyllenbrunt oppå. Server med en gang.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus