Flere resulteter finnes under oppskriften
4 paprika
250 g fetaost
6 ss persille
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
salt
pepper
Skjær toppen av paprikaene. Fjern kjerner og skillevegger. Legg dem på et ildfast fat og stek dem ved 250 C i ca 20 minutter, til de får blemmer. Ta dem ut av ovnen. La dem hvile litt og fjern skinnet.
Finhakk persillen og bland den med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Dynk paprikaene inn- og utvendig med blandingen og la dem stå kaldt minst 1 time.
Varm grillen. Del fetaosten i mindre biter og fordel den på paprikaene. Grill dem i ca 7 minutter. Snu dem to, tre ganger.
Server med ris eller brød mens de er varme.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus