Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stort kålhode
500 g renskåret storfekjøtt
1 stor løk
1 ss salt
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
½ ts muskatnøtt
3 dl vann
smør til bruning
5 dl kraft til å trekke farsen i
Saus:
50 g usaltet smør
50 g hvetemel
5 dl kokende, lys kraft
2 dl kremfløte
salt
nykvernet hvit pepper
hakket persille
Mal kjøtt og løk tre ganger på kvern og ha det i en arbeidsbolle. Arbeid krydder, potetmel og bakepulver godt inn i kjøttet. Spe med vann, litt etter litt. La det hvile i 30 minutter.
Skjær ut midtstilken på kålhodet og hul det ut med skarp kniv til det blir et fingertykt lag igjen. Forvell hodet i 5 minutter i godt saltet vann. Fyll det med farsen og kok det i lettsaltet vann i 60-90 minutter. Ta det opp når kålen og farsen er gjennomkokt.
Smelt smør til sausen og ha i mel, fres det og tilsett kokekraften. Kok sausen i ca 15 minutter. Spe med fløte. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Tilsett finhakket persille.
Server det fylte kålhodet med sausen og kokte poteter.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus