Flere resulteter finnes under oppskriften
3 løk
1 ss margarin eller smør
500 g frisk eller 400 g dypfryst rosenkål
1 ½ dl vann
1 ts salt
1 ts merian eller karve
1 krm svart pepper
Skrell løken og skjær den i tynne skiver, eller hakk den grovt. Fjern eventuelle stygge ytterblad på rosenkålen, skyll den. La eventuelt den dypfryste tine noe.
Fres løken i fettet i en gryte. Legg i kålen. Tilsett vann, salt og krydder. Kok under lokk til kålen er så vidt mør, frisk kål i ca 10 minutter, dypfryst i 5 minutter. Smak til.
Serveres som tilbehør til skinke, stekt svinekam eller medister- eller kjøttpølse.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus