Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg frisk eller 1 kg dypfryst spinat
60 g smør eller margarin
1 1/4 dl hvetemel
3/4 l melk
salt
pepper
reven muskatnøtt
2 egg
1 blomkålhode
2-3 ss tomatpuré
paprikapulver
Skyll den friske spinaten i kaldt vann til vannet er klart. Plukk de groveste stilkene fra. Damp spinaten 3-4 minutter i det vannet som henger igjen, sil væsken fra og hakk spinaten grovt. Tin eventuelt dypfryst spinat.
Lag en stuing av smør, hvetemel og det meste av melken. Rør halvparten av stuingen i spinaten og smak den til med salt, pepper og muskat.
Pisk eggene lett sammen og rør dem i spinatstuingen og fyll den i en godt smurt randform. Stek randen i vannbad.
Rør resten av melken i den andre halvparten av stuingen og smak den til med salt, pepper og paprika.
Kok blomkålen i lettsaltet vann. La den renne av.
Hvelv spinatranden ut på et varmt fat, legg blomkålhodet i midten og hell sausen rundt spinatranden.
Server anretningen varm til retter av stekt kjøtt og fisk. Smaker spesielt godt til røket mat.
Stekes midt i ovnen ved 180 C i ca 1 time.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus