Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg små blomkålhoder, delt i buketter 2 ts nypresset sitronsaft ¾ dl olivenolje 3 tykke skiver landbrød uten skorpe 1 ss paprikapulver 5 dl vann salt 3 hvitløkfedd, grovhakket 2 ss pinjekjerner, ristet 3 ss bladpersille, hakket nymalt pepper
Legg blomkålbukettene i en bolle med vann og sitronsaft. Sett til side til det skal brukes. Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha brødskivene i og stek dem på begge sider i til sammen 3-5 minutter. Snu dem bare én gang underr stekingen. Ta brødet opp av pannen, del det i biter og legg det i en hurtigmikser eller food processor. Ha paprikapulveret i oljen som er igjen i pannen og stek det i 1-2 minutt på svak varme, slik at det begynner å dufte. Ha i vann og kok opp. Ta blomkålbukettene opp av sitronvannet, la dem renne godt av og legg dem i pannen. Ha i litt salt og kok uten lokk i 10-15 minutter, til blomkålen er mør. Ha i mellomtiden hvitløk, pinjekjerner og persille i en hurtigmikser eller food processor sammen med brødet og kjør til alt er finmalt. Når blomkålen er mør, heller du ca ½ dl av kokevannet opp i food processoren og kjører den et øyeblikk. Hell deretter massen over blomkålen i stekepannen. Rør det godt sammen og la det surre i 5 minutter på lav varme, slik at smakene blander seg. Smak til med salt og pepper, og legg retten i en varm bolle, og server med en gang.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus