Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store tomater
8 kyllinglever
2 egg
1 tykk loffskive
1 hakket løk
salt
pepper
2 ss klippet persille
smør eller margarin
Saus:
innmaten fra tomatene
salt
pepper
1 ts hvetemel
1 ts smør eller margarin
Skjær en stor skalk av tomatene. Hul dem ut og sett dem på hodet, så all væsken renner ut.
Brun kyllinglever lett i smør. Mos den med gaffel og fjern hinner og ganger. Tilsett utgnidde brødsmuler, hakket løk og sammenpiskede egg. Smak til med salt, pepper og persille.
Fyll tomatene med farsen. Sett dem i godt smurt, ildfast fat. Legg en liten smørklatt på toppen og stek dem delikat gylne.
Kok en saus av innmaten fra tomatene. Jevne den lett med hvetemel og smør rørt sammen. Smak til med salt og pepper og gni den gjennom en sikt.
Hell sausen rundt tomatene i fatet ved servering. Pynt med tertesnipper. Server retten varm.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus