Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g grønne limabønner eller bønnevikker, tines hvis frosne
2 ss olivenolje
1 finhakket løk
2 hakkede hvitløkfedd
350 g tomater, flådd
1-2 hermetiske jalapeño-chili, uten frø og hakket
salt
friske korianderstilker til pynt
Kok bønnene i en kjele i 15-20 minutter, til de er møre. Hell av vannet og hold dem varme under lokk.
Varm olivenoljen i en stekepanne og stek løken og hvitløken til løken er myk, men ikke brun. Tilsett tomatene og la det småkoke til blandingen er tykk.
Tilsett jalapeño-chili og la det småkoke 1-2 minutter til. Smak til med salt.
Hell blandingen over bønnene og sjekk at de er varme. Hvis ikke, har du alt tilbake i stekepannen og varmer det over svak varme til det er gjennomvarmt. Ha det over på et oppvarmet serveringsfat, pynt med koriander og server.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus