Flere resulteter finnes under oppskriften
2 pk røkt tofu (syabønneost/bønneost) á 225 g, i terninger
3 ss soyasaus
2 ss tørr sherry eller vermut
1 ss sesamolje
3 ss jordnøtt- eller solsikkeolje
2 purrer i tynne skiver
2 gulrøtter i strimler
1 stor squash i tynne skiver
125 g minimais, delt i to
125 g sjampinjong eller shiitakesopp i tynne skiver
1 ss sesamfrø
eggnudler til servering
Legg tofuterningene i en stor bolle med soyaolje, sherry eller vermut og sesamolje. Bland godt, dekk til og la terningene marinere minst 30 minutter på et kjølig sted. Ta terningene opp av marinaden med hullsleiv og spar marinaden.
Varm jordnøtt- eller solsikkeolje i en wok eller stor stekepanne, ha i tofuterningene og fres dem under omrøring til de er brune på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og sett dem til side.
Fres purre, gulrot, squash og minimais under omrøring i ca 2 minutter. Tilsett sopp og stek under omrøring 1 minutt til.
Ta tofuterningene tilbake i woken og hell marinaden i. Varm opp til det bobler og dryss sesamfrøene over. Serveres omgående, rett fra woken, med varme nudler som eventuelt kan vendes i litt sesamolje
Hemmeligheten bak vellykket woksteking er å ha alle ingrediensene klare før du varmer oljen i woken. Ha grønnsakene i separate skåler og mål opp sauser, oljer og krydder.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus