Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg grønnsaker
3-4 liter vann
Kok opp vannet i en rommelig kjele. Legg ikke mer en halvparten av grønnsakene i om gangen. Det beste er å ha grønnsakene i en rist eller i et klede før du legger dem i det fosskokende vannet. Da blir det lettere å få alle bitene opp på en gang.
Gi grønnsakene et raskt oppkok og beregn forvellingstiden fra det koker. Bruk varselur så grønnsakene ikke blir for mye kokt. Ta grønnsakene opp så snart forvellingstiden er nådd, og legg dem over i rennende kaldt vann eller i isvann.
Hvis du skal stelle mye grønnsaker, kan det være greit å fryse isblokker i brødformer god til i forveien slik at du har rikelig med is til avkjølingen. Grønnsakene skal avkjøles i vannet like lenge som forvellingstiden.
Legg så grønnsakene på rist eller kjøkkenpapir så de får renne godt av. Pakk grønnsakene i fryseemballasje og frys dem så fort som mulig.
Grønnsakene kan også stykkfryses. Dette er praktisk hvis du vil bruke litt om gangen. Legg de forvellede, godt avrente grønnsakene utover på et serveringsbrett eller lignende og la dem stå i dypfryseren til de er helt gjennomfryste. Pakk dem så i fryseemballasje.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus