Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg blandede grønnsaker etter årstiden
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
2 dl grønnsakvann
1 dl fløte
salt
hvit pepper
klippet grønt
4-5 skiver spekeskinke
Velg sesongens friske grønnsaker og spe eventuelt på med dypfryste.
Rens grønnsakene, skjær dem i mindre stykker. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. La grønnsakene renne av, ta vare på kokevannet.
Lag saus av smør og hvetemel, spe med grønnsakvann og fløte. Sausen skal være ganske tykk. Smak den til med salt og pepper. Tilsett klippet grønt.
Hell grønnsakene i smurt, ildfast fat, dekk dem med sausen og legg skiver av spekeskinke på toppen.
Sett retten i varm ovn ved 175 C til skinken er ristet, ca 15 minutter.
Retten serveres direkte fra fatet med brød og smør til. Den kan gjøres helt klar på forhånd og bare gratineres før servering.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus