Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store grønne paprika
1 porsjon frijoles refritos (se egen oppskrift)
2 skilte egg
2 ts salt
maisolje til steking
hvetemel til panering
1,2 dl kremfløte
125 g revet cheddar-ost
friske korianderstilker til pynt
Rist paprikaene over gassflamme eller under middelsvarm grill. Snu av og til, til skinnet er svart og bobler. Ha paprikaen over i en plastpose, lukk posen og legg dem til side i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 180 C. Ta paprikaene ut av plastposen. Hold en paprika av gangen under rennende kaldt vann, og gni forsiktig av skinnet. Skjær opp paprikaen langs den ene siden, og ta ut frøene og frørestene. Vær forsiktig så paprikaen ikke går i stykker. Fyll med bønnene.
Pisk eggehvitene i en bolle til de er stive. I en annen bolle visper du plommene lett sammen med saltet. Rør plommene forsiktig inn i eggehviten.
Ha så mye maisolje i en stor stekepanne at dybden er ca 2,5 cm. Varm op. Hell melet i en grunn bolle eller en flat tallerken.
Dypp de fylte paprikaene i melet og så i eggeblandingen. Stek noen av gangen i den varme oljen, til de er gyllenbrune over det hele. Legg paprikaene i en ildfast form. Hell fløten over og dryss med osten. Stek i ovnen ca 30 minutter, eller til osten er gyllenbrun og paprikaene er gjennomvarme. Serveres straks, pyntet med frisk koriander.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus