Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl jasminris
½ ts salt
1 ts gurkemeie
2-3 ss matolje
100 g cashewnøtter
2 knuste fedd hvitløk
1 ss revet fersk ingefær
5 hele nellikspiker
2 kanelstanger, ca 5 cm lange
6 små gule løk
4 stk røde chili, uten kjerner skåret i lange tynne strimler
1 revet gulrot
1 buljongterning
3 dl vann
4 tomater i båter
2 dl grønne erter
salt
Kok risen etter anvisningen på pakken, tilsatt salt og gurkemeie. Luft den kokte risen med en gaffel. Sett kjelen til side.
Varm opp 1 ss av oljen i en tykkbunnet gryte og fres cashewnøttene i den. La nøttene renne av på et tørkepapir.
Tilsett om nødvendig mer olje i gryten. Fres hvitløk og ingefær sammen med nellik o kanel. Tilsett løken, chilistrimlene og revet gulrot. Strø over smuldret buljongterning og hell på vannet, legg lokk over og la småkoke til gulrotstrimlene er halvmyke, 5-10 minutter. Legg i tomatene og ertene. Kok videre uten lokk et par minutter eller til væsken er kokt inn. Rør inn risen og nøttene. Bland godt og kok over svak varme i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus