Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g auberginer salt 200 g squash 2 poteter 2 løk 2 hvitløkfedd 250 g ferske eller fryste grønne bønner 2 store modne tomater 1 dl olivenolje nykvernet svart pepper sukker 5-6 stilker bladpersille eller vanlig persille fetaost til servering
Skyll auberginene og skjær av stilkfestene. Skjær dem i ½ cm tykke skiver på tvers. Legg dem i en bolle med kaldt, saltet vann i 20 minutter. Saltvannet trekker ut bitterstoffet fra auberginene. Skyll squashen og skjær av skalkene. Skjær dem i ½ cm tykke skiver. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Friske bønner skylles, strengles om nødvendig og skjæres i 3-4 cm store biter. Skyll tomatene og skjær dem i skiver. Forvarm stekeovnen til 175 C. Sil saltvannet av aubergineskivene og tørk dem på kjøkkenpapir. Varm oljen i en stekepanne på sterk varme og stek aubergineskivene lysebrune på begge sider. Legg dem over i en sikt over en bolle og press ut oljen av dem på baksiden av en tresleiv. Ta vare på oljen. Legg aubergineskivene i bunnen av en stor ildfast form. Legg de andre grønnsakene over. Det øverste laget skal være tomater. Krydre mellom lagene med salt, pepper og litt sukker. Bland den avsilte oljen med 1 ¼ dl varmt vann og hell det i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek grønnsakformen midt i ovnen i ca 30 minutter. Ta av folien og stek videre i ca 30 minutter. Skyll og tørk persillen og finhakk bladene. Dryss dem over grønnsakformen og server den rykende varm med fetaost drysset med oregano og ferskt brød til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus