Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 fennikel
2 ss smør
1 1/2 ss frisk mynte, hakket
1 1/2 ss hakket persille
saft av 1 sitron
Saus:
5 eggeplommer
175 g smør
saft av 1/2 sitron
salt
1 1/2 dl kremfløte
Forvarm stekeovnen til 180 C. Trim fenniklene ved å skjære bort skuddene og en tynn skive nederst. Skjær fenniklene i to på tvers. Legg dem i en ildfast form.
Smelt smør og tilsett mynte, persille og sitronsaft. hell smøret over fenniklene, dekk formen med folie og stek i ovnen i ca 1 1/2 time til det er mørt.
I mellomtiden lages sausen. Varm beholderen til food processoren ved å fylle den med varmt vann.
Varm smøret til det bruser og tilsett sitronsaft.
Hell ut vannet og tørk beholderen. Kjr eggeplommene i food processoren i 30 sekunder, hell så det varme smøret i mens maskinen er i gang. Stopp straks alt smøret er tilsatt. Varmen fra smøret skal være nok til å tykne sausen litt. Hvis ikke, hell sausen i en liten kjele med kokende vann og rør til sausen tykner.
Smak på sausen, og tilsett litt salt og mer sitronsaft om nødvendig. Pisk fløten tykk og rør den forsiktig i sausen like før servering.
Server sausen med fennikelen.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus