Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store pastinakk
125 g hvetemel
1 eggeplomme
1 eggehvite
1,2 dl melk
125 g små spinatblader
2 ss olivenolje
1 ss valnøttolje
1 ss sherryeddik
olje til fritering
1 ss grovhakkete valnøtter
salt
svart pepper
kajennepepper
Skrell pastinakke, og kok den opp i en stor kjele med lettsaltet vann, og la trekke i 10-15 minutter til den er myk, men ikke melet. Slå av vannet, avkjøl og skjær dem i skiver, omtrent 5 x 1 cm.
Ha mel i en bolle, lag en fordypning i midten, og ha i eggeplommen. Rør sammen med en gaffel. Hell forsiktig i melken mens du fortsetter å røre. Krydre med salt, pepper og kajenne og visp videre til røren er jevn.
Fjern skadde eller misfargete spinatblader. Skyll resten og tørk dem godt.
Legg bladene i en bolle.
Lag dressingen: rist sammen oliven- og valnøttolje og eddik i et syltetøyglass og smak til med salt og pepper. Rist godt.
Før servering: pisk eggehviten nesten stiv. Bland forsiktig inn litt av røren, og skjær deretter eggehviten inn i røren. Varm frityroljen.
Vend spinaten i dressingen. Legg bladene med dressing på fire salattallerkener og dryss valnøtter over.
Drypp pastinakkbitene i røren, og stek noen få om gangen til de er gylne. Holdes varme mens de drypper av på kjøkkenpapir. Serveres på spinatbladene.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus