Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g grønne bønner. Strenglet
hvetemel
125 g olivenolje til frityrstekingen
1 ts bakepulver
½ ts bordsalt
1 egg
1 ¼ dl tørr hvitvin
grovt havsalt
Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i bønnene og kok i 3-4 minutter, til de er møre, men fortsatt sprø. La dem renne av og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokingen. La dem renne av igjen og tørk dem med kjøkkenpapir. Dryss litt mel på bønnene, og rist av det overflødige.
Hell så mye olivenolje i en vid og dyp stekepanne at det står 5 cm over bunnen. Varm opp til frityrtermometeret viser 190 C, eller til en loffbit blir gyllenbrun og sprø på 1 minutt.
Mens du varmer opp oljen, lager du frityrrøren: Sikt 125 g hvetemel, bakepulver og bordsalt opp i en bolle. Lag en grop i melet, og bland gradvis inn egg med en gaffel, til alt er godt blandet. Deretter blander du i så mye vin som må til for å få en tykk røre.
Arbeid i flere omganger: Dypp bønnene i røren og slipp dem oppi oljen. Stek i ca 2 minutter, til de er gylne. Ta dem opp med en klype eller hullsleiv, og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Legg bønnene på et varmt fat, dryss grovt havsalt over og server med en gang.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus