Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl tørkede kikerter
¾ dl vegetabilsk olje
1 løk, finhakket
1 liten kanelstang
200 g aubergine, skåret i 2 cm store terninger
3 gulrøtter, skåret i 5 millimeter tykke skiver
3 nypoteter, skåret i 1 cm store terninger
150 g gresskar, skåret i 1 cm store terninger
¼ ts allehånde
3 ts harissa etter smak, se egen oppskrift
5 dl vann
100 g små bønner, strenglet og skåret i 5 cm lange stykker
2 zucchini, uskrelte, skåret i 1 cm tykke skiver
1 tomat, skåret i 8 båter
1 ss persille, hakket
1 ss frisk koriander, hakket
nykvernet pepper
COUSCOUS:
2 ½ dl couscous
2 dl kokende vann
2 ts smør
Legg kikertene i bløt over natten. Avrennes og skylles godt. Kokes i en stor tykkbunnet kjele over svak varme i 90 minutter.
Varm olje i en stor tykkbunnet kjele og fres løk og kanelstang over svak varme til løken mykner. Tilsett auberginer, gulrøtter og poteter og la det koke over svak varme i 10 minutter, under omrøring med tresleiv.
Tilsett gresskar, allehånde og harissa. Hell kokende vann over blandingen og tilsett kikerter, bønner og zucchini. Rør inn tomater og pepper rett før servering. La det småkoke under lokk i ytterligere 15 minutter. Garner med frisk persille og koriander.
Lag couscous: Hell kokende vann over 2 ½ dl couscous i en bolle. Rør inn smør og la det stå i 10 minutter.
Dampes i en kjele med tettsittende lokk over svak varme i 5 minutter. Serveres med grønnsaker.
Både den ferdige retten og semuljegrynene blir kalt for couscous.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus