Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store tomater, gjerne bifftomater
4 paprika, helst i flere farger
1/2 ts sukker
5 ss olivenolje
1 ss tomatpuré utrørt i 2 dl vann
1/2 ts oregano eller gresk rigani
Fyll:
2 finhakkede løk
1 1/4 dl olivenolje
1 liten renset aubergine i terninger
50 g pinjekjerner eller skåldede mandler i tynne strimler, ristet lett i tørr panne
3 dl langkornet ris, kokt
3 ss frisk mynte eller dill
4 ss finhakket persille
salt
pepper
Skjær lokk av stilkene på tomatene og paprikaen og legg lokkene til side. Ta ut frøene av paprikaene. Hull ut tomatene med teskje og legg innmaten til side.
La tomatene stå opp ned og renne av seg. Ta vare på juicen, den brukes i fyllet sammen med innmaten. Dryss litt sukker i tomatene like før de skal fylles.
Stek løken i litt varm olje til den begynner å ta farge. Tilsett auberginen og la den steke med et par minutter. Tilsett resten av ingrediensene til fyllet og tomatinnmaten. Bland godt og fordel fyllet i tomatene og paprikaene. Ikke fyll dem for full, risen må ha plass til å svelle.
Legg på lokkene og sett grønnsakene tett sammen i en ildfast form. Rør ut tomatpuré i olje og drypp det over. Dryss med oregano eller rigani.
Stek ved 175 C i 45-60 minutter. Øs med kraften i formen av og til. Sjekk at risen er mør. Server de fylte grønnsakene varme, lunkne eller kalde
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus