Flere resulteter finnes under oppskriften
2 grønnkålstilker
skinkekraft eller buljong av terning
2 ss margarin eller smør
1 dl fløte eller crème fraîche
1 ts salt
nymalt pepper
Risp bladene fra stilken på den friske grønnkålen. Skyll dem godt. Kok dem møre i litt skinkekraft eller buljong. Ta opp kålen, la den renne av og hakk den grovt.
Fres den hakkede kålen i fettet under omrøring.
Tilsett fløte eller crème fraîche og la kålen trekke i 3-4 minutter, spe eventuelt med litt av kraften eller litt vann eller melk. Smak til med salt og pepper.
Serveres sammen med skinke eller pølse på julebordet, eller som tilbehør til kjøttkaker, stekt pølse eller stekt fisk.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus