Flere resulteter finnes under oppskriften
8 rødløk
175 g malt eller finhakket okse- eller svinekjøtt
50 g ferske, grove brødsmuler, bløtlagt i melk som dekker, og deretter klemt tørre
2 ss bladpersille, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
2 egg, vispet
salt
150 g hvetemel
olivenolje til frityrsteking
1 ¼ dl varm kjøttkraft
Sett stekeovnen på 180 C, og smør en ildfast form, der løkene får plass i ett lag, med olje.
Skrell løkene, og skjær en 2,5 cm tykk skalk av toppen på hver løk. Skjær også en meget tynn skive av bunnen, slik at løkene står støtt.
Kok opp en stor kjele trekvart full med vann. Ha løkene i og kok dem i 10-15 minutter, til de så vidt er blitt myke. De skal fortsatt være faste, men ikke harde. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem på en tallerken og sett til side. Ta vare på kokevannet.
Bland kjøttdeig, brødsmuler, persille, hvitløk, alt egget bortsett fra noen ts, og saltet i en bolle.
Bruk en skje og grav ut midten av hver løk fra toppen, slik at det blir igjen et 12 millimeter tykt skall. Fyll disse løkskallene med kjøttblandingen. Pensle toppen med egget du har satt til side. Dryss melet på en tallerken og rull forsiktig hver løk i det.
Ha så mye olivenolje i en stor, dyp og vid stekepanne at det står 5-7 ½ cm over bunnen. Varm opp til et frityrtermometer viser 180 C, eller til en brødbit blir gyllenbrun og sprø på 1 minutt. Legg bare i noen løk om gangen, og stek dem på alle sider i til sammen 5-7 minutter, til de er lyst gylne. Bruk hullsleiv og legg dem i den smurte formen. Når alle løkene er frityrstekt, heller du kjøttkraft over dem i formen. Hell også på nok av kokevannet til at det rekker halvveis opp på løkene.
Stek løkene i ovnen uten lokk, og drypp dem med kokevæsken omtrent hvert 10 minutt. Etter ca 30 minutter er de ferdige, gylne og myke når du stikker i dem med en kniv.
Ta løkene ut av ovnen. Server dem varme eller lunkne, rett fra formen.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus