Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss olivenolje
1 løk i terninger
1 hakket hvitløkfedd
1 ts garam masala
1 ts medium sterk karri
½ ts knuste kardemommebelger
250 g brune linser
2 skåldede og hakkete tomater
175 g spinat i strimler
saften av 1 sitron
havsalt
nykvernet svart pepper
Varm oljen i en kjele, ha i løk og la den surre i 5 minutter. Tilsett hvitløk, garam masala, karri og kardemomme, bland godt og la det surre videre i 3 minutter.
Ha i brune linser og 5 dl vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter under stadig omrøring.
Når linsene er myke, har du i tomater, spinat, sitronsaft, salt og pepper. Rør godt og server glovarmt eller varmt.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus