Flere resulteter finnes under oppskriften
4 middels store auberginer
salt
2 grønne paprika, uten kjerne og frø
1 stor løk
500 g flådde plommetomater uten innmat
4 dl olivenolje
3 hvitløkfedd, hakket
1 ss tomatpuré
1 ts mildt paprikapulver
1 ts malt allehånde
½ ts svart pepper
3 ss hakket frisk persille
Vask auberginene, men la stilkene sitte på. Lag et 5 cm dypt snitt med en skarp kniv fra stilk til bunn, men pass på at du ikke skjærer helt igjennom. Dryss salt i snittene og sett auberginene til side i 20 minutter.
Skjær paprikaene i tynne strimler. Skrell løken, skjær i to og skjær hver halvdel i tynne skiver. Skjær tomatene i små biter.
Varm opp ¼ av oljen på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett paprika, løk og hvitløk og stek i 20 minutter under stadig omrøring.
Forvarm ovnen til 190 C.
Ha tomater, tomatpuré, krydder og halvparten av persillen i paprika- og løkblandingen. La det hele surre i ytterligere 10 minutter under stadig omrøring.
Skyll auberginene og tørk dem. Varm opp resten av olivenoljen og stek auberginene i 10 minutter. Snu dem flere ganger. Ta opp auberginene og legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen kan renne av.
Legg auberginene med snittsiden opp i en ildfast form som er akkurat stort nok til å romme dem. Åpne snittene forsiktig og hell inn løk-, paprika- og tomatblandingen. Hell så mye kokende varmt vann i formen at det står halvveis opp langs sidene av auberginene.
Stek auberginene i ovnen i 45 minutter, til de er helt møre. La dem kjølne av i væsken, ta dem deretter opp med en hullsleiv. Slå ut kokevæsken. Dryss resten av persillen over, og server.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus