Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g squash, delt på langs uten kjernehus
350 g kjøttdeig
3 hvitløkfedd
1 løk, finhakket
1 kvast persille, finhakket
1 boks knuste tomater
½ ts knust rosmarin
½ ts oregano
½ ts timian
1 dl rødvin eller vann
50 g smør
revet ost til gratinering
pepper
salt
Fres løk og hvitløk i litt smør. Tilsett kjøttdeigen og brun den. Tomater og krydder tilsettes sammen med vinen eller vannet. La det koke på svak varme i 35 minutter. Pass på at det ikke koker tørt, men det skal være en tykk røre.
Kok opp vann og la squashen koke i 10 minutter, ta den opp og la den renne godt av seg.
Smelt smøret. Smør en ildfast form med litt smør, legg squashen med snittflaten opp og fyll den med kjøttfarsen.
Strø mye ost over samt det smeltede smøret. Sett formen høyt i ovnen ved 220 C og gratiner i 10-12 minutter til det får fin farge. Server med salat.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus