Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stort kålhode
500 g renskåret storfekjøtt
1 stor løk
1 ss salt
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
½ ts muskatnøtt
3 dl vann
smør til bruning
5 dl kraft til å trekke kjøttkakene i
Urtesmør:
200 g smør
1 stilk timian
1 bunt persille
1 stilk basilikum
1 stilk estragon
salt
nykvernet hvit pepper
Mal kjøtt og løk tre ganger på kvern og ha det i en arbeidsbolle. Arbeid krydder, potetmel og bakepulver godt inn i kjøttet. Spe med vann, litt etter litt. La det hvile i 30 minutter.
Kok kålhodet i 15 minutter i saltet vann. Løsne bladene forsiktig og skjær ut det tykkeste på stilken. Legg en god spiseskje med farse på hvert blad, brett pent sammen og bind hyssing rundt.
Kok de fylte kålrulettene i lettsaltet vann i ca 30 minutter.
Rør smør hvitt, finhakk og tilsett urtene. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
Server kålrulettene med urtesmør og kokte poteter.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus