Flere resulteter finnes under oppskriften
1 søtpotet
2 gulrøtter, kuttet i tykke skiver
3 tomater
8-10 blad av issalat, oppskåret
1 boks kikerter, avrente
1 ss valnøttkjerner
1 ss saltanas, skåret i ringer til pynt
1 liten løk, skåret i ringer til pynt
Dressing:
1 ss honning
6 ss naturell yoghurt
½ ts salt
1 ts malt svart pepper
Kok gulrotbitene i lettsaltet vann til de er kokte, men sprø. Legg gulrotbitene sammen med søtpotetbitene, tøm av vannet og ha i en bolle.
Skjær forsiktig toppen av tomatene (bruk helst plommetomater), grav ut innmaten, fjern frøene og hakk kjøttet.
Dekk en glassbolle med salatblad. Bland sammen søtpotet, gulrot, kikerter og tomater og fyll det i bollen.
Lag en dressing av honning, yoghurt, salt og pepper og bland alt med en gaffel. Pynt salaten med valnøttkjerner, sultanas og løkringer. Hell dressingen over salaten og bland godt. Server dressingen i en separat bolle, om ønskelig.
Denne sallaten har en sursøt smak, og kan serveres varm som en tilleggsrett. Lag en større porsjon hvis den skal brukes som hovedrett.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus