Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g aspargesbønner, brekkbønner eller voksbønner
1 stor løk i tynne skiver
2 rensede fedd hvitløk i tynne skiver
1,5 dl olivenolje
2 skrelte poteter i terninger
1 boks tomater, 400 g hakkede
salt
nykvernet pepper
Skyll bønnene i kaldt vann og skjær bort stilkenden. Del store bønner i to.
Stek løk og hvitløk i varm olje til de så vidt begynner å få farge. Ha i bønnene og potetene og vend sammen slik at alt blir dekket av et tynt lag olje. Tilsett tomatene og litt salt og pepper.
Legg på lokk og la bønnene småkoke på svak varme til de er møre, 15-40 minutter, avhengig av størrelse og sort.
Vend bønnene av og til. Serveres varme eller lunkne.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus