Flere resulteter finnes under oppskriften
8 dl kokte bønner, ca 3 dl ukokte
200 g lettsaltet sideflesk
2 løk
evt margarin eller smør
2 ts timian, merian eller oregano
2-3 ss tomatpuré
1-2 hvitløkfedd
1 dl hakket persille eller frisk paprika
Kok bønnene. Skjær flesket i smale, korte strimler. Skrell løken og hakk den eller skjær den i skiver. Stek flesk og løk, eventuelt i litt ekstra fett, under omrøring. Bland det med de kokte bønnene, uten kraft.
Smak til med smuldret urtekrydder og tomatpuré, eventuelt også med presset hvitløk. Bland til slutt i hakket persille eller paprika.
Serveres med hjemmelaget potetmos og eventuelt finrevne gulrøtter eller tomatbåter.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus